TÜBİTAK – İtalya İkili İş Birliği Programı Çağrısı Başvuruya Açıldı!

TÜBİTAK 1071 Programı kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile İtalya Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan “Bilimsel ve Teknolojik İş Birliği Protokolü” çerçevesinde, TÜBİTAK ile İtalya Dışişleri ve Uluslararası İş birliği Bakanlığı (MAECI) iş birliğinde ortak araştırma projeleri desteklenecektir.

Çağrı kapsamında aşağıdaki alanlarda başvuru gerçekleştirilebilecektir:

🩺Sağlık

🌋Doğal Tehlikelerin Önlenmesi ve Azaltılması

💡Enerji Geçişi

🌥İklim Değişikliği

🗿Kültürel Mirasa Uygulanan Bilim ve Teknoloji

🤝🏻Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türkiye’deki araştırmacıların, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri İtalya’daki araştırmacılar ile proje ortağı olarak başvurmaları gerekmektedir. Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir.

💰Hibe miktarı: Proje başına en fazla 2.000.000 TL

📅Hibe süresi: 36 ay

Program hakkında detaylı bilgiye profilde yer alan linkten ulaşabilirsiniz.

2524 – İtalya Dışişleri ve Uluslararası İş Birliği Bakanlığı (MAECI) ile İkili İş Birliği Programı 2024 Yılı Çağrısı Başvuruya Açıldı! | TÜBİTAK | Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (tubitak.gov.tr)

Ortak bulma faaliyetleriniz ve sorularınız için pdo@ankara.edu.tr adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Yeni haber ve duyurular

Ziraat Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Didem Canik Orel'in TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı Kapsamındaki Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı!
Eğitim Bilimleri Fakültemiz, Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Karaman'nın Uluslararası Proje Başarısı!
Hemşirelik Fakültesi Akademisyenlerinden Doç. Dr. Ayşegül Öztürk Birge'nin TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı Kapsamındaki Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı!
Başlık: TÜBİTAK - Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) ile İkili İşbirliği Seyahat Destek Programı 2025 yılı Çağrısı Başvuruya Açıldı!
Araştırmacılara uluslararası dolaşım ve cazip kariyer imkanları sunan Marie Sklodowska Curie Alanı (MSCA) Değişim Programı (Staff Exchanges - SE) 2025 Çağrısı açıldı.
Eğitim Bilimleri Fakültesi akademisyenimiz Prof. Dr. Yıldız Deveci Bozkuş, CA23137 - Print Culture and Public Spheres in Central Europe 1500–1800 (PCPSce) başlıklı COST Aksiyonunda "Working Group Member" olarak yer almaya hak kazandı!
Arş. Gör. Dr. Merve AĞZITEMİZ, CA21107 - Work inequalities in later life redefined by digitalization (DIGI-net) başlıklı COST Aksiyonunda "Working Group Member" olarak yer almaya hak kazandı!
Eğitim Bilimleri Fakültemiz, Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Karaman yürütücülüğündeki proje UNICEF tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.
Akademisyenimizin TÜBİTAK 3501-Kariyer Geliştirme Programı Kapsamındaki Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı!
TÜBİTAK – Malta Bilim Kurumu ile İkili İşbirliği Programı 2025 Yılı Çağrısı Başvuruya Açıldı!