İsviçre Büyükelçiliği 2024 Yılı İnsan Hakları Proje Teklif Çağrısı Açıldı!

2024’te Büyükelçilik, Türkiye’deki insan haklarını ve sivil toplumu güçlendirmeyi amaçlayan birkaç küçük projeye destek verecektir. Büyükelçilik kendi ilkeleri doğrultusunda özellikle Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Çocuk Hakları ve Refahı, İfade Özgürlüğü ve Demokrasi, Dinler Arası veya Kültürlerarası Diyaloğun Geliştirilmesi gibi konularla ilgilenmektedir. Projeler uzun vadeli dönüşümü hedeflemelidir. Bu bağlamda, Türk toplumu hakkında derinlemesine bilgi sahibi yerel derneklere ve yerel STK’lara öncelik verilecektir. Büyük şehir merkezlerinden uzak veya kırsal alanlardaki projeler önceliklidir.

⚠Göçmenlik ile ilgili tüm projeler (göçmenler ve mülteci hakları da dahil olmak üzere) bu çağrının kapsamı dışındadır ve değerlendirmeye alınmayacaktır.

💰Proje bütçesi: 150.000 TL

Başvuru formu ve başvuru süreçleri için pdo@ankara.edu.tr adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Yeni haber ve duyurular

Eğitim Bilimleri Fakültemiz, Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Karaman'nın Uluslararası Proje Başarısı!
Hemşirelik Fakültesi Akademisyenlerinden Doç. Dr. Ayşegül Öztürk Birge'nin TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı Kapsamındaki Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı!
Başlık: TÜBİTAK - Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) ile İkili İşbirliği Seyahat Destek Programı 2025 yılı Çağrısı Başvuruya Açıldı!
Araştırmacılara uluslararası dolaşım ve cazip kariyer imkanları sunan Marie Sklodowska Curie Alanı (MSCA) Değişim Programı (Staff Exchanges - SE) 2025 Çağrısı açıldı.
Eğitim Bilimleri Fakültesi akademisyenimiz Prof. Dr. Yıldız Deveci Bozkuş, CA23137 - Print Culture and Public Spheres in Central Europe 1500–1800 (PCPSce) başlıklı COST Aksiyonunda "Working Group Member" olarak yer almaya hak kazandı!
Arş. Gör. Dr. Merve AĞZITEMİZ, CA21107 - Work inequalities in later life redefined by digitalization (DIGI-net) başlıklı COST Aksiyonunda "Working Group Member" olarak yer almaya hak kazandı!
Eğitim Bilimleri Fakültemiz, Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Karaman yürütücülüğündeki proje UNICEF tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.
Akademisyenimizin TÜBİTAK 3501-Kariyer Geliştirme Programı Kapsamındaki Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı!
TÜBİTAK – Malta Bilim Kurumu ile İkili İşbirliği Programı 2025 Yılı Çağrısı Başvuruya Açıldı!
Akademisyenimizin Uluslararası Başarısı CA22109 kodlu COST Aksiyonunda “Working Group Member” Olarak Yer Almaya Hak Kazandı!