Araştırmacılara uluslararası dolaşım ve cazip kariyer imkanları sunan Marie Sklodowska Curie Alanı (MSCA) Değişim Programı (Staff Exchanges – SE) 2025 Çağrısı açıldı.

Araştırmacılara uluslararası dolaşım ve cazip kariyer imkanları sunan Marie Sklodowska Curie Alanı (MSCA) Değişim Programı (Staff Exchanges – SE) 2025 Çağrısı açıldı.

MSCA Değişim Programı kapsamında, Avrupa içinden ve/veya dışından araştırma faaliyeti yürüten en az üç farklı kuruluşun (akademik ya da akademik olmayan diğer kuruluşların – sanayi kuruluşları ve KOBİler dahil) bir araya gelmesiyle oluşturulacak konsorsiyumlarla, araştırma, teknik ve idarî personel değişimleri yapılması; böylece ortak bir araştırma projesi yürütülmesi ve uluslar/sektörler arası bilgi/teknoloji transferi sağlanması hedeflenmektedir. Değişime katılacak personel her tecrübe seviyesinde olabilmektedir (kariyerinin başında, kıdemli, teknik, idarî vs). Değişime gönderilen araştırmacının bilgi transferi gerçekleştirmek üzere kurumuna geri dönüşünün sağlanması gerekmektedir.

Toplam proje süresi en fazla 4 yıla kadar olabilmekte ve bu süre içinde kurum personeli olmak şartıyla kurumlar arası personel değişimleri kişi başı 12 ayı geçmeyecek şekilde organize edilmelidir. Söz konusu 12 aylık dolaşım süresi her araştırmacı için 1 aydan az olmamak kaydı ile bölünerek 4 yıllık proje süresine yayılabilir. (Örneğin, kurumundan uzun süreli ayrılmak istemeyen deneyimli araştırmacılarımız her yaz üçer aylık değişimlerini yurtdışındaki ortaklarında geçirecek şekilde proje kurgulaması yapabilirler.)

Araştırmacılara sadece dolaşımda oldukları süre boyunca Avrupa Komisyonu tarafından aylık sabit destek sunulmaktadır. Dolaşımda olan araştırmacının maaşı kurumu tarafından ödenmeye devam ederken, Avrupa Komisyonu’ndan ek destek verilmektedir. Dolayısıyla proje kapsamında yeni personel işe alımı beklenmemektedir; ortak kurumlarda çalışmakta olan personelin görevlendirilmesi (secondment) esas alınır. Proje ortaklarında en az 1 aydır çalışmakta olan araştırma personeli, idarî ve teknik personel, proje kapsamında değişime katılabilir. Araştırma ve eğitim giderleri kalemi proje yürütülürken oluşacak araştırma masrafları için kullanılırken; kurumların projenin idari masrafları için kullanabileceği idari maliyetler bütçesi bulunmaktadır.

Sorularınız ve destek talepleriniz için pdo@ankara.edu.tr adresinden Koordinatörlüğümüz ile iletişime geçebilirsiniz.

Yeni haber ve duyurular

Başlık: TÜBİTAK - Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) ile İkili İşbirliği Seyahat Destek Programı 2025 yılı Çağrısı Başvuruya Açıldı!
Araştırmacılara uluslararası dolaşım ve cazip kariyer imkanları sunan Marie Sklodowska Curie Alanı (MSCA) Değişim Programı (Staff Exchanges - SE) 2025 Çağrısı açıldı.
Eğitim Bilimleri Fakültesi akademisyenimiz Prof. Dr. Yıldız Deveci Bozkuş, CA23137 - Print Culture and Public Spheres in Central Europe 1500–1800 (PCPSce) başlıklı COST Aksiyonunda "Working Group Member" olarak yer almaya hak kazandı!
Arş. Gör. Dr. Merve AĞZITEMİZ, CA21107 - Work inequalities in later life redefined by digitalization (DIGI-net) başlıklı COST Aksiyonunda "Working Group Member" olarak yer almaya hak kazandı!
Eğitim Bilimleri Fakültemiz, Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Karaman yürütücülüğündeki proje UNICEF tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.
Akademisyenimizin TÜBİTAK 3501-Kariyer Geliştirme Programı Kapsamındaki Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı!
TÜBİTAK – Malta Bilim Kurumu ile İkili İşbirliği Programı 2025 Yılı Çağrısı Başvuruya Açıldı!
Akademisyenimizin Uluslararası Başarısı CA22109 kodlu COST Aksiyonunda “Working Group Member” Olarak Yer Almaya Hak Kazandı!
Akademisyenimizin 2515-Cost Aksiyon Üyeleri Ar-Ge Destek Programı Kapsamındaki Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı!
Akademisyenimizin Uluslararası Başarısı CA22122 Kodlu COST Aksiyonunda "Working Group Member" Olarak Yer Almaya Hak Kazandılar!