Akademisyenlerimizden Ufuk Avrupa Projesi Başarısı!

Ufuk Programı Küme 5: İklim, Enerji, Mobilite, “Hedef 3- Sürdürülebilir, Güvenli ve Rekabetçi Enerji Arzı” kapsamında, Ziraat Fakültemiz Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Can Turgay’ın yürütücülüğünde Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü’nden Prof. Dr. Ayten Namlı ve Dr. M. Onur Akça, Tarım Ekonomisi Bölümü’nden Prof. Dr. İlkay Dellal ve Bitki Koruma Bölümü’nden Doç. Dr. Didem Canik’in de yer aldığı “PYRAGRAF-Decentralized pyrolytic conversion of agriculture and forestry wastes towards local circular value chains and sustainability” başlıklı proje Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.

PYRAGRAF projesinde 20 ortak yer almakta olup bu kapsamda, söz konusu proje aracılığıyla ormancılık ve tarım faaliyetlerinden gelen artık ve atıklarının pirolitik dönüşümünü katma değerli ürünlere dönüştürmek amacıyla mobil ve bütünleşmiş bir birim geliştirilmesi planlanmaktadır.

Akademisyenlerimizi tebrik ederiz!