Tübitak-Moldova İkili İş Birliği Programı Çağrısı Açıldı!

Son Başvuru Tarihi: 19 Ağustos 2024

TÜBİTAK ve Moldova Ulusal Araştırma ve Geliştirme Ajansı tarafından açılan ikili iş birliği çağrısı ile doğa bilimleri, mühendislik ve teknoloji, tıp ve sağlık bilimleri, tarım bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler alanlarındaki ortak araştırma projeleri desteklenecektir.

TÜBİTAK 1071 Programı kapsamında, TÜBİTAK ile Moldova Ulusal Araştırma ve Geliştirme Ajansı (NARD) arasındaki iş birliği protokolü çerçevesinde açılan çağrıya aşağıdaki tematik alanlardan ortak araştırma projesi başvurusunda bulunulabilecektir.

-Doğa Bilimleri
-Mühendislik ve Teknoloji
-Tıp ve Sağlık Bilimleri
-Tarım Bilimleri
-Sosyal ve Beşeri Bilimler

Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türkiye’deki bilim insanlarının, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Moldovalı bilim insanları ile proje ortağı olarak anlaşmaları gerekmektedir. Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir.

03 Haziran-19 Ağustos 2024 tarihleri arasında açık kalacak çağrı kapsamında TÜBİTAK’a yapılacak proje başvurularının elektronik başvuru sistemi (http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr) üzerinden gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Detaylı bilgi için profilde yer alan bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Sorularınız ve destek talepleriniz için pdo@ankara.edu.tr adresinden Koordinatörlüğümüz ile iletişime geçebilirsiniz.

Akademisyenimizin TÜBİTAK 1005-Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Kapsamındaki Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı!
Akademisyenimizin TÜBİTAK 2237-A Kapsamındaki Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı!
ANKARA ÜNİVERSİTESİ’NİN GENÇ AKADEMİSYENLERİ BİLİM KIZI MENTÖRÜ!
TÜBİTAK 1007 - Sebze, Mısır ve Ayçiçeği Tohumculuğunda İklim Değişikliğine Uyumlu Yeni Hat/Çeşit ve Anaçların Geliştirilmesi Çağrısı Açıldı!
TÜBİTAK - Almanya İkili İş Birliği Programı Seyahat Desteği Başvuruları Başladı!
TÜBİTAK - İtalya İkili İş Birliği Programı Çağrısı Başvuruya Açıldı!
MSCA Değişim Programı (Staff Exchange) 2024 Çağrısı Açıldı!
Dünyanın Kariyer Boyu En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Ankara Üniversiteli Akademisyenler Yerini Aldı!