Dijital Özgürlük Fonu Başvuruları Devam Ediyor!

Son başvuru tarihi: 15 Temmuz 2024

Avrupa’da dijital haklar üzerine stratejik davalara destek veren ve dijital bağlamda insan haklarının ilerlemesine katkıda bulunmayı hedefleyen Dijital Özgürlük Fonu için başvurular devam ediyor.

Dijital Özgürlük Fonu, geniş bir dijital hak tanımıyla çalışır. Dijital hakların, dijital alanda geçerli olan insan hakları olduğunu düşünmektedir. Dijital alan, hem altyapı ve cihazlar gibi fiziksel olarak inşa edilmiş alanları hem de çevrimiçi kimlikler ve topluluklar gibi sanal olarak inşa edilmiş alanları kapsar.

Tematik Odaklar:

🔏Bireylerin gizlilik haklarını kullanma yeteneklerini ilerletmek,
💻Çevrimiçi bilgi akışının korunması ve teşvik edilmesi,
🔎Teknolojinin kullanımı ve tasarımında insan hakları standartlarına hesap verebilirlik, şeffaflık ve uyumun sağlanması.

Detaylı bilgi için profilde yer alan bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Sorularınız ve destek talepleriniz için pdo@ankara.edu.tr adresinden Koordinatörlüğümüz ile iletişime geçebilirsiniz.

Yeni haber ve duyurular

Araştırma Destek Programları Başkanlığı Tarafından Yürütülen 1002-Hızlı Destek Programı Kapsamında Yapılacak İyileştirmeler Sebebiyle 28/04/2025 İtibariyle Mevcut Formlarla Başvuru Alınmayacaktır.
Ziraat Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Didem Canik Orel'in TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı Kapsamındaki Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı!
Eğitim Bilimleri Fakültemiz, Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Karaman'nın Uluslararası Proje Başarısı!
Hemşirelik Fakültesi Akademisyenlerinden Doç. Dr. Ayşegül Öztürk Birge'nin TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı Kapsamındaki Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı!
Başlık: TÜBİTAK - Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) ile İkili İşbirliği Seyahat Destek Programı 2025 yılı Çağrısı Başvuruya Açıldı!
Araştırmacılara uluslararası dolaşım ve cazip kariyer imkanları sunan Marie Sklodowska Curie Alanı (MSCA) Değişim Programı (Staff Exchanges - SE) 2025 Çağrısı açıldı.
Eğitim Bilimleri Fakültesi akademisyenimiz Prof. Dr. Yıldız Deveci Bozkuş, CA23137 - Print Culture and Public Spheres in Central Europe 1500–1800 (PCPSce) başlıklı COST Aksiyonunda "Working Group Member" olarak yer almaya hak kazandı!
Arş. Gör. Dr. Merve AĞZITEMİZ, CA21107 - Work inequalities in later life redefined by digitalization (DIGI-net) başlıklı COST Aksiyonunda "Working Group Member" olarak yer almaya hak kazandı!
Eğitim Bilimleri Fakültemiz, Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Karaman yürütücülüğündeki proje UNICEF tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.
Akademisyenimizin TÜBİTAK 3501-Kariyer Geliştirme Programı Kapsamındaki Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı!