Akademisyenimizin Uluslararası Başarısı!

Fen Fakültemiz Kimya Bölümü’nden değerli akademisyenimiz Doç. Dr. Burak DERKUŞ, CA21125-Modelling immunotherapy response and toxicity in cancer (IMMUNO-model) başlıklı COST Aksiyonunda “Working Group Member” olarak desteklenmeye hak kazandı!

👏Nitelikli bilimsel bilgilerin uluslararası düzeyde paylaşıldığı ve işbirliklerinin geliştirildiği COST Aksiyonunda yer alan akademisyenimizi kutluyoruz.

CA21125-Modelling immunotherapy response and toxicity in cancer (IMMUNO-model) hakkında:
IMMUNO-model, farklı sektörlerden (akademi, klinik, endüstri) Avrupalı ​​araştırmacıları, özellikle immünoterapi preklinik modellerinin paylaşımını, standardizasyonunu ve uygulamasını teşvik ederek immüno-onkoloji araştırmalarını destekleyen bir Ağ kurma ortak hedefiyle bir araya getirecektir. Bu Eylem, topluluk oluşturma etkinliklerinin düzenlenmesi, Avrupalı ​​ve Avrupalı ​​olmayan bilim adamları arasında sinerji yaratılması ve bu alanda geleceğin araştırmacılarının eğitimi yoluyla geniş, yaratıcı ve işbirliğine dayalı bir merkezin uygulanmasına olanak sağlayacaktır. Bu Eylemin nihai amacı, yeni bilimsel keşiflerin kanser hastaları ve toplum için faydalara dönüştürülmesine katkıda bulunmaktır.