ICT-AGRI-FOOD 2024 yılı Çağrısı Ön Duyurusu Yayınlandı

İlgili çağrı kapsamında, tarım-gıda sistemlerinin sürdürülebilir, sağlam ve esnek sistemlere dönüşümü amacıyla bilgi temelli dijital çözümlerin geliştirilmesini hedef alan çok uluslu araştırma ve yenilik projeleri desteklenecektir.

Çağrının Kapsadığı Tematik Alanlar:

🪴Konu 1: Yapay zeka sistemlerini (makine öğrenimi, derin öğrenme, sinir ağı yaklaşımları) kullanarak tarım-gıda sektöründe dijitalleşmeyi hızlandırma

🪴Konu 2: Sanayi sonrası tarım (post-industrial agriculture): Rejeneratif tarıma yönelik en iyi uygulamaları güçlendirme ve canlandırma amacıyla bilgi temelli ve dijital teknolojileri geliştirme

🪴Konu 3: Tarımda akıllı karar verme ve yansıtma sistemleri

🪴Konu 4: Serbest Konu

🫱🏻‍🫲🏻Proje sunacak uluslararası konsorsiyumun, çağrıya katılan en az üç farklı ülkeden fonlanacak olan üç farklı ortaktan oluşması gerekmektedir.

💰Her ortak kendi ülkesinin fonlayıcı kuruluşu tarafından desteklenecektir.